tiistai 5. maaliskuuta 2013

Pentujen tuoksua ilmassa

Siitä on noin reilu viikko aikaa, kun Amon synnytys käynnistyi. Se oli  lauantai ilta kun pennut syntyivät. Olimme ajatelleet seurata Putousta, mutta toisin kävi. Amo järjesti meille ohjelmaa. Iloista sellaista.

Ensimmäiset kolme ruskeaa pentua, tulivat melkein oppikirjan mukaan, mutta seuraavia saimme odottaa. Ei mennyt ihan kirjan mukaan synnytys. Olimme odottaneet 4 tuntia, kun pentuja ei kuulunut ei näkynyt. Emolla oli supistuksia. Ilta alkoi kääntymään yöksi. Mietimme mitä teemme. Päätimme ottaa päivystävään eläinlääkäriin yhteyttä ja kysyä neuvoa. Eläinlääkäri neuvoi tulemaan näytille. Niin mies lähti emon ja kolmen pennun kanssa eläinlääkäri asemalle. Mukaan laatikkoon pennuille pakattiin lämpövesipulloja. Minäkin olisin lähtenyt mukaan, mutta nuorimmaiselle lapselle emme löytäneet hoitajaa. Joten jäin jännittämään kotiin miten käy.

Eläinlääkäriasemalla eläinlääkäri oli antanut Amolle lääkettä, joka lisäisi polttoja. Polttoja tuli, mutta ei pentuja. Tai pentu kävi näyttäytymässä, mutta vetäytyi takaisin. Ei auttanut kuin tehdä päätös keisarinleikkauksesta. Leikkauksessa selvisi että kahden pennun istukka oli mennyt sekaisin keskenään ja siksi pentu ei voinut syntyä, kun kerralla ei mahtunut kahta pentua tulemaan.  Neljäntenä syntyi tyttö pentu, joka oli tiedottomassa tilassa syntyessään, mutta tyttö pentu saatiin  elävien kirjoihin elvyttämällä sekä eläinlääkärin antamilla lääkkeillä. <3 . Viidentenä ja kuudentena syntyivät sitten vielä kaksi veljeä. Yllätys oli myös melkoinen niin tämä toinen sisarus-sarja oli eri värinen kuin ensimmäiset kolme.  Viides ja kuudes pentu syntyivät elävinä ja hyvä vointisina. Oli sunnuntai aamu kun mies Amon ja pentujen kanssa kotiutui. Osa pennuista syntyi lauantaina ja osa sunnuntaina. Se on kyllä sanottava että ne pennut jotka syntyivät ilman leikkausta olivat heti nauttimassa Amon maitobaarin antimista. Mutta myös nämä leikkauksen myötä syntyneet pennut pääsivät nopeasti jyvälle mahtavasta maitobaarista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti